Shimano Terugroepactie

Fietsen is niet alleen een fantastische sport en een heerlijke vrijetijdsbesteding, maar ook een manier van leven voor velen van ons. Daarom is het essentieel dat elk aspect van onze uitrusting veilig en betrouwbaar is. Het is met deze veiligheid in gedachten dat Shimano Europe een cruciale terugroepactie en inspectieprogramma start voor bepaalde 11-speed HOLLOWTECH II race-cranksets.

Wat is het probleem?

Shimano heeft meldingen ontvangen waaruit blijkt dat de gebonden onderdelen van de crankarm kunnen loslaten en breken. Dit is niet alleen een probleem voor je rit; het brengt ook een reëel gevaar voor vallen en bijbehorend letsel met zich mee. Om een potentiële valpartij te voorkomen, komt Shimano proactief in actie door gratis inspecties aan te bieden.

Is uw crankstel getroffen?

De betreffende modellen zijn tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019 geproduceerd en hebben specifieke tweeledige productiecodes, die hieronder nader worden toegelicht. Controleer of uw model een van de volgende is:

  • ULTEGRA FC-6800,
  • DURA-ACE FC-9000,
  • ULTEGRA FC-R8000,
  • DURA-ACE FC-R9100, of
  • DURA-ACE FC-R9100-P.

Hoe controleert u uw crankset?

De productiecode bevindt zich aan de binnenkant van uw crankarm aan de onderkant. De getroffen modellen hebben productiecodes die beginnen met de letters: De getroffen modellen zijn vóór juli 2019 geproduceerd en hebben de volgende twee letterige productiecode: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF. Zie de bovenstaande lijst voor de volledige reeks van getroffen codes.

Wat moet u doen als uw crankset is getroffen?

Indien uw crankarm code overeenkomt met de hierboven vermelde codes, is het essentieel dat u zo spoedig mogelijk actie onderneemt voor uw eigen veiligheid.

Wat als uw crankset niet is getroffen?

Als de code niet overeenkomt met de betrokken productiecodes, dan is uw crankset in orde en is er geen verdere actie nodig. Veiligheid op de weg of het pad is onze hoogste prioriteit. Onthoud dat dit programma is opgezet voor uw eigen veiligheid en dat van anderen. Doe vandaag nog de inspectie en fiets met vertrouwen!

Maak nu uw afspraak

Neem contact met ons op voor een GRATIS inspectie en ga weer veilig op pad met uw fiets. Neem direct contact op met Van der Velden Wielersport via het telefoonnummer 0180-662844 of via email op Info@vanderveldenwielersport.nl. U kunt ook langskomen bij onze winkel gevestigd op Voorstraat 98, 2941EW Lekkerkerk, om een afspraak te maken voor een gratis inspectie.