Niek Koorneef in Het Kontakt

Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard – Maatwerk voor de sportieve fietser

Lekkerkerk • De één komt er binnen voor een accessoire of een nieuw wiel, de ander voor de aanschaf van een racefiets of mountainbike of een reparatieklus. Dat is het mooie van Van der Velden Wielersport: aan de Voorstraat 98 in Lekkerkerk kan de echte fietsliefhebber voor vrijwel alles terecht!

Niek Koorneef is sinds een jaar eigenaar van de speciaalzaak. “Ik nam de winkel op 1 januari 2018 over van Peter van der Velden,” vertelt de 23-jarige ondernemer. “Ik werkte hier voordien al een jaar of acht. Het begon voor mij destijds als zaterdaghulp bij Peter. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik aardig kon sleutelen en had er veel lol in. Twee jaar geleden kwam ik fulltime in de zaak te werken. We spraken er toen ook over dat ik de winkel na een jaar of vijf zou overnemen van Peter. Vanwege problemen met zijn gezondheid is dat moment van overnemen sneller gekomen. Het vak is mooi, zeker ook vanwege het feit dat we de sportieve fietser, wielrenner en mountainbiker op maat kunnen bedienen met kwaliteitsproducten en goede advisering. Onze klanten weten dat ze bij Van der Velden Wielersport geen ‘nummer’ zijn, zoals bij de grote aanbieders in den lande. Mensen met een gewone fiets voor school of woon-werk verkeer verwijzen wij altijd door naar Ster Fietsen hier in het dorp. Net zoals de eigenaar van die winkel klanten met speciale sportwensen naar ons stuurt. Die samenwerking is uitstekend.”

MTB
Van der Velden Wielersport trekt klanten uit de hele regio en zelfs daarbuiten. “Dat kunnen beginners zijn of kinderen vanaf 8 jaar die een
fiets of MTB zoeken tot en met amateur- en top amateurwielrenners. Het leuke is dat mensen hier niet alleen komen kopen of hun fiets aanbieden voor onderhoud of reparatie; er zijn er ook genoeg die even langswippen voor een praatje, een advies of een kop koffie of thee. Er is één rode draad die ons verbindt: de liefde voor de fiets. Je ziet dat ook op verschillende manieren terug in de winkel. Zo verkoop ik alleen producten waar ik achter sta en die ik zélf mooi vind, zoals de merken Stevens, Olympia, Zannata en Kuota. En uiteraard zijn er noviteiten te vinden, zoals elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes; prima oplossingen voor liefhebbers die zo ontzettend graag op pad willen, maar bijvoorbeeld door spierproblemen of ziekte net wat ondersteuning nodig hebben om bijvoorbeeld hun fietsmaten bij te houden. Mooi dat er ook voor hen een oplossing is.”


Jan Timmer